Perisoare in sos de ceapa si bulion

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • *Perisoarele
  • *500 gr de carne tocata de porc
  • *1/2 franzela
  • *100 ml lapte
  • *1 lingura cu virf de patrunjel verde tocat
  • *1 catel mare de usturoi dat pe razuitoare
  • *1/4 ceapa taiata foarte marunt
  • *1 ou crud
  • *sare,piper.
  • *ulei pentru prajit.
  • *sos
  • *200 ml bulion
  • *1 ceapa mare
  • *100 ml vin alb de masa
  • *1 catel mare de usturoi
  • *2 foi de dafin
  • *sare,piper

Mod de preparare

*Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele.

*Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus , formam perisoarele cu ajutorul unei lingurite pentru a iesii toate aceeasi marime.

*Intr-un platou presaram cu pesmet(asa am pus eu ,puteti pune si faina,asta este pentru a nu se lipi perisoarele)

*se prajesc in ulei incins pe toate partile.

*le scoatem intr-o farfurie si le dam deoparte.

*Pregatim sosul in felul urmator.

* In uleiul ramas adaugam ceapa o taiem foarte marunt si o calim.

Scoatem in cana mixerului unde o mixam .

*Uleiul ramas in cratita il aruncam si adaugam:

-perisoarele

-catelul de usturoi razuit

-foile de dafin

-ceapa mixata

-vinul

-1 cana cu apa

-sare,pìper dupa gust

*Lasam sa fiarba 5 minute ,apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba inca 15-20 de minute ,la foc mic si amestecam din cind in cind ca sa nu se lipeasca.

*Putem servi cu salata sau cartofi prajiti.

*Pentru desert ,pepene rosu.

Pofta buna!

*

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise