Pernite dulci

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1kg 400gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 1 lingura miere
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • un praf de sare
  • semintele rase de la doua pastai de vanilie
  • 115 gr unt topit
  • 200 gr iaurt gras
  • Pentru umplutura
  • branza de vaci (amestecata cu coaja de lamaie rasa+miere+putin gris pana cand se leaga)
  • ciocolata cu lapte, amaruie sau alba
  • gem/dulceata
  • ou batut cu lapte, pentru uns

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca laptele caldut cu mierea apoi se dizolva drojdia si se lasa deoparte 15 minute.Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, sarea si semintele de vanilie pana cand isi maresc volumul.Se incorporeaza untul topit urmat de iaurt.

Faina se pune intr-un bol mare si se face o gaura in mijloc.Se toarna in gaura drojdia cu laptele si se amesteca.Se adauga apoi amestecul cu oua si se framata pana la omogenizare.Aluatul obtinut se acopera si se lasa la crescut 40 minute.

Dupa cele 40 minute, aluatul se intinde si se taie in patratele.Pe jumatate din numarul patratelelor se pune umplutura (in mijloc).Se ung laturile patratelelor cu ou si se acopera cu celelalte patratele, se preseaza usor si se pun pernitele intr-o tava tapetata cu foaie de copt.Se lasa pernitele la crescut 30 minute, acoperite.

Intre timp se incinge cuptorul la 180°C.Se ung pernitele cu ou si se dau la copt pana cand au crescut si s-au rumenit usor, 20-25 minute.Dupa ce s-aur racit putin se pot pudra cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise