Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • - 2 pesti intregi de cca 300 gr. fiecare
  • - 2/4 catei de usturoi
  • - frunze de salvie si rozmarin proaspat sau uscat
  • - sare, piper, ulei
  • - folie de aluminiu pentru punga

Mod de preparare

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa.

In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de salvie si rozmarin.

Taiati o bucata din folia de aluminiu atit cit sa cuprinda bine un peste. Turnati un pic de ulei pe folie, sarati si piparati, apoi adaugati pestele pe care il dati prin ulei pe ambele parti.

Inchideti folia ca si cum ati face un pachet, in asa fel incit sa nu iasa lichidul din ea.

Incalziti cuptorul la 180 grade si cind este gata introduceti pachetele cu peste, pe gratare si nu in tava, si lasati cca 25 minute.

Cind este gata scoateti pachetele si desfaceti cu grija pentru a nu pierde lichidul din interiorul pachetului care este ft bun.

Acest mod de a gati pestele este ft rapid si usor, plus ca este ft sanatos pentru ca nu se pierd substantele hranitoare din peste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise