Peste dietetic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste (peste oceanic, somon, salau, stiuca) curatat, nesarat
  • 200 g morcov
  • 100 g telina, pastarnac,patrunjel(radacina)
  • jumatate ardei rosu si jumatate verde
  • 300 g cartofi
  • 3-4 rosii
  • 2 linguri bulion (sau direct 1 cana suc de rosii)
  • patrunjel verde
  • 1 foaie dafin rupta
  • cimbru uscat, busuioc

Mod de preparare

Eu asa fac: pregatesc vasul Jena, pun putin ulei, presar putin cimbru, busuioc si foaia de dafin rupta.

Pestele curatat se taie in bucati potrivite si se aseaza in vas.

Legumele se curata, se taie cubulete, mai mici, se amesteca intre ele si se imprastie peste bucatile de peste. Se acopera cu feliile de rosii, se presara cu cimbru, busuioc, se toarna o cana de apa si se da la cuptor cam 30 minute, pana cand legumele se inmoaie, apoi se toarna bulionul diluat sau sucul de rosii fierbinte. Se lasa pana se rumenesc feliile de rosii.

Eu il servesc cu cartofi natur, garnitura de orez sau cu mamaliga!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise