Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc.peste fitofag
  • 1-2 ardei grasi verzi
  • 1 rosie
  • 5-6 cartofi
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita rozmarin
  • zeama de lamaie de la o lamaie
  • 5-6 linguri ulei

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala si se lasa o jumate de ora in apa rece. Intr-un bol se curata ardeii de cotor, seminte.

Usturoiul si rosiile se taie felii mai groase, iar cartofii se spala cu coaja cu tot si se pun la fiert si apoi se decojesc si se taie felii mai groase. Se scoate pestele din apa si se portioneaza dupa placul fiecaruia, in tava se aranjeaza un rand de cartofi taiati felii mai groase.

Se presara sare, usturoi taiat feliute mai groase, se adauga fasii de ardei gras si deasupra se aseaza cate o felie de rosie pe care se aseaza o bucata de peste condimentat cu sare, piper, busuioc, rozmarin,usturoi taiat felii si se stropeste putin cu zeama de lamaie. In tava se adauga uleiul, iar tava se acopera cu o folie de aluminiu.

Se da 15 min. la foc potrivit, dupa aceste 15 min. se scoate folia si se mai lasa inca 15 min.fara folie la foc mic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise