Peste la cuptor cu garnitura de orez

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredientele vor fi in stricta conformitate cu cite persoane vom avea la masa, iar condimentele dupa placul fiecaruia.
  • Deci, eu pentru 3 persoane am folosit urmatoarele cantitati de ingrediente:
  • -cca 400 g peste (eu am avut crap)
  • -2 legaturi ceapa verde
  • -1 ceapa mare
  • -2 legaturi patrunjel
  • -4 catei usturoi
  • -sare
  • -piper negru macinat
  • -busuioc uscat
  • -3 frunze de dafin
  • -piper rosu
  • -ulei de floarea soarelui
  • Pentru garnitura de orez, orezul se fierbe in apa cu putina sare si putin unt.

Mod de preparare

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;

2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;

3. Se amesteca toate ingredientele, se stropesc cu ulei si se lasa pentru macar o ora sa se interpatrunda.

4. Se da la cuptor la 200 grade pentru cca 35-40 minute.

5. Se aseaza pestele pe platou si se serveste cu garnitura de orez, alturi de legume.

Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise