Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Peste 1kg (cod sau merluciu),
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 2 adei grasi,
  • pasta de gogosari,
  • 5 catei de usturoi,
  • sare, piper zeama de lamaie,
  • ulei,
  • o cana de vin alb
  • o cana suc de rosii.

Mod de preparare

Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin ulei si condimente. Ceapa se taie fideluta si se caleste cu morcovii taiati rondele. Se adauga ardeii taiati fasii, pasta de gogosari, usturoiul pisat, sare, piper. Intr-o tava puneti legumele calite, iar deasupra pestele. Turnati o cana mica de apa si dati la cuptor 30 minute. Cand este aproape gata, puneti suc de rosii si vinul.

Se seveste cu garnitura de legume.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise