Piept de curcan cu cartofi la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr piept de curcan
  • 6 cartofi
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • origano
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala,se taie felii si se condimenteaza cu sare,piper,origano si usturoiul taiat felii.Se lasa sa se insaporeasca jumatate de ora.

Cartofii se curata si se taie in 4.Se unge o tava cu ulei de masline in care se pun cartofii taiati,condimentati si se dau la cuptor 20 min.

Se scoate tava de la cuptor si langa cartofi se adauga pieptul de curcan,vinul si putin ulei si se da din nou la cuptor timp de 30 min.Trebuie sa fie suculenta in asa fel in cat pieptul sa nu se usuce.Sa raman fraged.

Pofta mare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise