Piept de curcan la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un piept de curcan întreg (cele două jumătăti despărtite si curătate de grăsime si de zgârciuri)
  • - 2 cabanosi (sau oricare cârnat uscat si subtire) tăiati în două-trei bucăti fiecare;
  • - 7-8 cătei de usturoi întregi;
  • - un morcov tăiat în degeţele;
  • - 4 castraveti murati mici;
  • - 5-6 măsline (preferabil verzi) fără sâmburi;
  • - 5-6 linguri de ulei (preferabil de măsline);
  • - 1 lingurită de sare fină;
  • - 1 lingură cu vârf de boia rosie si dulce;
  • - 1 lingurită de piper negru proaspăt măcinat;
  • - 1 lingurită de praf sau de grăunte de usturoi.

Mod de preparare

Se împănează fiecare din cele două jumătăti de piept de curcan cu jumătate din degetele de morcovi, 3-4 cătei de usturoi, câteva măsline, bucăti de cabanos si castraveciorii acri. Se amestecă sarea, boiaua, piperul si praful de usturoi cu ulei. Se ung cele două jumătati de piept de curcan de jur împrejur si se asază într-o tavă care merge la cuptor. Se bagă în cuptorul încins la 200 de grade si se coace cam 40-45 de minute. Se serveste tăiat în felii de un centimetru grosime, cald sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise