Piept de pui a la Roquefort

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui dezosat
  • 75 gr brinza Roquefort
  • 1 pahar smintina
  • 200 gr. ciuperci
  • 8 fire sparanghel
  • piure de cartofi (optional)
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui sarat si piperat in prealabil se prajeste pe gratar cu un strop de ulei. Sparanghelul, daca este crud, se fierbe in apa cu sare, daca este din conserva se serveste asa cum e. Smintina se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei si cu brinza Roquefort. Brinza se piseaza usor cu furculita, se amesteca bine cu smintina si se lasa la fiert 2-3 minute. Pe gratarul unde s-a facut carnea se pun ciupercile la rumenit cu putina sare. Cind toate ingredientele sint gata, se asaza pe farfurie cite un piept de pui, 2 fire de sparanghel, putine ciuperci si peste pui se toarna sosul de smintina.

Se serveste cald si, pentru cine doreste, cu piure de cartofi

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise