PIEPT DE PUI CU CARTOFI LA CUPTOR

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc de piept de pui (dezosat)
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • curry (optionala)
  • 1 cescuta ulei
  • 150ml apa

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, se portioneaza, se condimenteaza si se aseaza in tava. Cartofii curatati de coaja si spalati se taie in forma dorita si se pun alaturi de pieptul de pui in tava. Morcovul, ardeiul, rosia spaltate se taie rondele si se aseaza peste cartofi.

Se condimenteaza cu piper sau alte condimente, se pune putina sare, se adauga uleiul si apa si se da la cuptor acoperit cu folie.Cand cartofii sunt aproape gata se adauga usturoiul tocat si se mai completeaza cu putina apa daca este nevoie. Se mai lasa pentru putin timp acoperit apoi se indeparteaza folia pentru a se rumeni putin. Se serveste cu orice tip de salata sau muraturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise