Piept de pui cu ghimbir, lămâie şi miere

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un piept de pui mare
  • o bucată de ghimbir proaspăt
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lămâie, sucul şi coaja
  • 2 linguri miere
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Pieptul de pui tăiat în bucăţi potrivite, curăţat de pieliţă îl puneţi intr-un bol curat. Adăugaţi apoi ghimbirul ras (o bucată de vreo 3 cm de ghimbir e suficientă sau o linguriţă de pudră de ghimbir) usturoiul tocat, sucul de la lămâie şi coaja dată pe răzătoarea mică şi mierea de albine. Frecaţi bine carnea cu aceste ingrediente şi lăsaţi puţin, vreo jumătate de oră.

Între timp preîncălziţi cuptorul la 180 grade sau semnul 4.

Puneţi apoi carnea într-o tavă de friptură, vas termorezistent, stropiţi cu ulei de măsline şi daţi la cuptor pentru 30-35 minute sau până se rumeneşte frumos.

Serviţi pieptul de pui cu orez basmati fiert cu puţin unt şi un fir de delikat.

O minunăţie de arome...nu-l rataţi!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise