Piept de pui cu rösti si sos de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un piept de pui
  • condimente pui
  • -pentru sosul de visine :
  • 400 g visine fara samburi ( puse pt iarna)
  • 2 linguri otet de vin rosu Monini
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita unt
  • 30 ml visinata
  • - pentru rösti :
  • 700 g cartofi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • un fir de rozmarin proaspat
  • 8-10 catei de usturoi cu coaja, dar spalati
  • un cub mic de unt

Mod de preparare

Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma de betisoare, putin mai groase decat betele de chibrit.Spre norocul meu, am avut un dispozitiv la razatoare, care i-a taiat exact asa cum aveam nevoie.In cazul in care cartofii sunt prea grosi ,mai degraba se vor inabusi si exista riscul sa ramana mult prea zemosi sau chiar cruzi!

Incalzim cuptorul aragazului la 180 de grade C.

Punem uleiul in tigaie si dupa 2 minute ,adaugam cartofii bine storsi de zeama pe care o lasa.

Punem frunzele de rozmarin desfacute de pe ramura si cateii de usturoi intregi, necuratati.Condimentam cu sare si piper macinat, apoi adaugam cubul de unt.

Prajim totul la foc mediu timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana cand cartofii incep sa se inmoaie.

Un prosop de hartie, de bucatarie, il indoim in doua si il punem peste rosti sa absoarba uleiul ramas.

Pregatim o tava de tarta de ceramica, in care punem cartofii, apoi ii dam la cuptorul incalzit pina cand cartofii devin auriu deschis ;scoatem tava din cuptor si cu prosopul de hartie , presam bine cartofii, din nou.Atentie sa nu ne ardem!

Taiem pieptul de pui in mai multe snitele si il condimentam pe ambele parti.

Visinele le strecuram si lasam sucul sa curga deoparte.

Incingem tigaia cu gratarul nonaderent Delimano si cand ne arata ca e cald, punem pieptul de pui la copt.

Il lasam la copt pina se rumeneste frumos pe ambele parti, apoi il pastram la cald.

Preparam sosul de visine :stingem cu otet balsamic zeama ramasa dupa ce s-a copt pieptul de pui, aoi adaugam zaharul , amestecand continuu.Adaugam vinul si visinata si lasam amestecul sa fiarba la foc mic 3 minute.Turnam apoi in tigaie jumatatea din zeama ( siropul) lasat de visine si toate visinele.Asezonam sosul cu sare si piper.Legam sosul cu bucata de unt care a fost tinuta la rece pina in acest moment.

Servim pieptul de pui impreuna cu rosti si sosul de visine.

Veti fi incantati de aroma pe care o veti simti, iar papilele gustative ,vor fi rasfatate !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/piept-de-pui-cu-rosti-si-sos-de-visine.html

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise