Piept de pui cu sos si caise de tara

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 persoane
  • 6 buc - caise de tara
  • 300g - piept de pui
  • 50g - unt
  • 1 - lingurita de faina
  • - patrunjel frunze tocate marunt
  • 1/2 - lingurita de zahar
  • piper/sare
  • 1 lingurita ulei extravergine de masline
  • 2 linguri de smantana (grasime 20%)

Mod de preparare

Dupa ce se culeg direct din pom 6 caise coapte si frumoase sau le alegem de la batranica de pe masa din piata, se introduc in apa oparita 5 secunde dupa care se indeparteaza de coaja, le taiem in doua si aruncam samburii.

In tigaia de teflon pe un foc moderat se pune untul si uleiul de masline.

Pieptul de pui spalat si taiat la dimensiunea diametrului caiselor se tamponeaza cu faina, dupa care se aseaza in tigaie.

dupa circca 4-5 minute de coacere intoarceti carnea pe cealata parte, adaugati caisele si zaharul, mestecati usor adaugand smantana, sare si piper dupa placere.

Lasati sa dea in cateva clocote smantana si stingeti focul.

Adaugati patrunjelul spalat si tocat marunt si serviti alaturi de un delicios piure de cartofi sau cartofi natur cu unt si salata verde de gradina.

Pofta buna...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise