Piept de pui natur la gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • condimente pentru gratar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 10 g unt
  • cimbru, boia, sare, piper

Mod de preparare

Dezosati pieptul de pui si curatati pielea (daca este necesar). Taiati pieptul transversal, perpendicular pe fibra, dar nu pana jos, o data va opriti la 1 cm si a doua oara taiati de tot. Veti obtine niste bucati putin mai maricele. Condimentati si ungeti cu uleiul de masline toate bucatile, amestecandu-le putin cu mana. Bateti fiecare bucata, dar nu prea tare, sa nu rupeti carnea.

Puneti fiecare bucata pe folie de aluminiu si indoiti putin marginile foliei in sus. Asezati-le pe gratarul cu capac cu folia in jos, la foc mediu pentru 7-8 minute.

Ridicati capacul gratarului, puneti pe fiecare bucata de carne cate un varf de cutit de unt, eventual mai condimentati-le cu putin cimbru, acoperiti din nou gratarul si mai lasati-le 3-4 minute la foc mic.

Se servesc cu diferite salate, muraturi, sosuri, mujdei sau garnituri.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise