Piept de pui picant, in folie

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 portii
  • * 800 g piept de pui dezosat,
  • * 3-4 linguri sos chili (sos picant de ardei),
  • * 2 linguri miere,
  • * 2 linguri ulei de masline,
  • * 2 catei de usturoi,
  • * sare, piper,
  • * folie de aluminiu.

Mod de preparare

1. Amestecati intr-un castron sosul chili, mierea si uleiul. Crestati din loc in loc fiecare piept de pui, cu un cutit bine ascutit, apoi impanati carnea cu usturoi.

2. Ungeti fiecare piept de pui cu amestecul pentru marinat. Dati carnea la rece pentru cateva ore.

3. Inveliti fiecare piept de pui in folie de aluminiu si il frageziti pe gratarul incins, timp de 8-10 minute pe fiecare parte.

4. Scoateti pachetelele cu friptura pe o farfurie, le lasati timp de 5 minute la racorit, apoi indepartati cu grija folia. Sarati si condimentati friptura dupa gust si o serviti la masa alaturi de salata de sezon.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise