Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piept de ratã
  • 1 lingurã ulei de mãsline
  • 100 ml smântânã
  • 100 ml vin de Porto sau Madeira
  • 1 linguritã maizena ( amidon de porumb)
  • 4 gutui
  • sucul de la o lãmâie
  • 1 baton de scortisoarã
  • 100 gr zahãr
  • 1 lingurã unt
  • cimbrisor,sare si piper, curcuma

Mod de preparare

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã nu se oxideze.

2) Cresteazã pieptul de ratã si condimenteazã.

3) Pune gutuile la fiert cu zahãrul, scortisoara si apã sã acopere.

4) Se pune untul la topit si se adaugã gutuile la prãjit pe ambele pãrti.

5)Pune la prãjit pieptul cu uleiul de mãsline, cu pielea în jos, când sa rumenit frumos pe ambele pãrti se scoate pe farfuria de servit.

În sosul rãmas de la fripturã se pune maizena, smântâna si vinul de Porto si se lasã sã se îngroase la foc mic.

Serveste pieptul tãiat felii, cu sos de Porto si garnitura de gutui.

Merge si cu garniturã de castane sau cartofi.

Pentru o cinã specialã o recomand cu drag:)

Poftã bunã!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise