PIERSICI UMPLUTE CU INGHETATA DE LAMAIE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (6 portii):
  • 6 piersici mari,
  • 6 buline de inghetata de lamaie ,
  • unt pentru uns tava,
  • frisca pentru decor;

Mod de preparare

1. Se spala piersicile, se taie in doua si se indeparteaza samburele. Cu o lingurita se mai scobesc putin pentru a putea fi umplute mai bine.

2. Se aseaza jumatatile de piersica intr-o tava unsa cu unt cu scobitura in sus, in care se pune cate 1 lingurita de zahar. Se lasa in cuptor, la 180*C, timp de 30 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cu inghetata, se decoreaza cu frisca si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise