Piftie de curcan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr carne de curcan
  • 50 gr morcovi
  • 50 gr ceapa
  • 20 gr telina
  • 1 ou
  • 20 gr gelatina
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr gogosari acri
  • 2 gr piper boabe
  • 20 gr sare

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece. Gogosarii se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Usturoiul se curata si se piseaza.

Carnea de curcan se curata, se fierbe in apa cu putina sare, iar dupa ce se spumeaza, se adauga legumele si piperul boabe si se continua fierberea.

Dupa ce carnea si legumele sunt fierte, se strecoara supa, carnea se taie sau se rupe fasii, iar legumele se taie in diferite forme pentru decor.

In supa strecurata se adauga gelatina,albusul de ou batut si usturoiul,apoi se mai tine pe flacara circa 5 min, dupa care se strecoara din nou.

In vase diferite se pune un strat de supa si se raceste in frigider. Apoi se pun gogosarii acri, morcovii fierti si carnea, se completeaza cu supa si se pune la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise