Piine de casa speciala

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6pahare de faina alba
  • 2 pahare de faina integrala
  • 11/2-2 pahar apa calduta
  • 50 gr de drojdie
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 pahar miere sau zahar-preferat miere
  • 2lingurite sare
  • 3oua
  • ptr uns piinea 1galbenus

Mod de preparare

Intr-un bol bat ouale cu mierea si uleiul si adaug si sarea.

In oala mixerului pun 3 pahare faina alba si una integrala si sfaram drojdia si amestec putin continutul.Adaug amestecul de oua la faina si incep sa amestec cu mixerul si treptat adaug restul fainii si apa.Amestec cu mixerul pina aluatul se desprinde de oala si framant 5 minute pina aluatul este complect format si arata lucios ca inauntrul urechii.Se pune intr-un vas mare uns bine cu ulei si invartim aluatul inauntru ca sa se acopere cu ulei.Lasam sa dospeasca o ora acoperit la un loc cald.

Dupa o ora il framantam inca putin impartim in doua si formam doua piini din el.Il lasam pe tavaua de copt acoperita cu pergament inca o ora ca sa creasca.

Se ung piinile cu galbenus batut cu o picatura de apa si se presoara cu samburi de bostan sau de floarea soarelui cojite sau cu susan.Se coace la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte 25 de minute sau pina se rumeneste frumos.Splendida la gustarile de diminieata este gustoasa si sanatoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise