Piinicele parfumate

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine
  • 50 gr de drojdie
  • 21/2 pahare de apa calduta
  • 100 gr de unt moale
  • 5 linguri de zahar
  • 4lingurite de sare
  • 2oua-1ou ptr uns piinicelele
  • 2pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Intii dizolvam drojdia in 1/2 pahar de apa cu 1 lingura de zahar.

In vasul mixerului am cernut faina am adaugat restul de zahar si zaharul vanilat si am amestecat totul impreuna.

Oul l-am batut cu 4 lingurite de sare si am adaugat la faina deasemeni untul taiat bucatele si drojdia si restul de apa.In timp ce adaug componentele mixerul lucreaza si il las inca 5 minute pina ce tot aluatul se unformizeaza si nu este lipicios la nevoie adaugati putina faina.

Se unge un vas cu putin ulei si se pune aluatul la dospit 1/2 de ora.

Dupa ce sa odihnit se imparte aluatul in 20 de bucati egale -se poate folosi un kintar de bucatarie.Din fiecare bucate se face o piinicica.

Se pune un pergament pe o tava si se pun piinicelele

se ung cu ou si se presoara cu susan si se lasa sa creasca 2 ore descoperite la caldura camerei.

Piinicelele cresc dublu decit la inceput.

Se coc la 180 de grade la cuptor incalzit dinainte aproape 30 de minute sau pina cind sint rumenite.

Piinicelele sint foarte gustoase si parfumate si cine doreste poate adauga stafide la aluat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise