Pilaf cu orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana cu orez
  • de preferinta cu bobul lung
  • 1 morcov
  • ardei rosu
  • galben
  • verde
  • portocaliu
  • 1 ceapa
  • 1.5 litru supa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert in apa, cand incepe sa dea cateva clocote sa ia de pe foc si se scurge de apa.

Intr-o cratita se pune supa si se firbe bine, cand da in clocot se pune ceapa taiata marunt, eu prefer sa dau ceapa pe razatoare si scurg zeama.

Se lasa la foc mare la inceput si la foc mic dupa cateva minute, se adauga ardeiul taiat cubulete si morcovul taiat rondele

Se fierb pana devin sticloase si se adauga orezul fiert, se tine 1-2 minute pe foc mare si se introduce la cuptor, se tine 20-30 minutela foc potrivit in cuptor fara sa se amestece.

Cand este gata se pune deasupra patrunjelul taiat marunt.

Acest fel de pilaf este bun, spun din proprie experienta pentru ca parinti mei tin regim, nu are deloc ulei, nu se prajeste nimic, iar culorile diferite din orez dau aspect placut.

Se poate folosi si ca garnitura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise