Pilaf de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pui ceva mai graşi
  • 100 g unt
  • 1 ceapă
  • ¼ ţelină
  • câteva boabe piper
  • sare
  • 300 g orez.

Mod de preparare

Puii se taie bucăţi şi se pun la fiert cu apă, sare şi legume (pentru gust).

În timpul fierberii se ia spuma, se adaugă piper boabe şi se fierb lent până ce carnea est gata. Separat, într-o cratiţă, se încălzeşte untul, se adaugă orezul, spălat şi bine scurs de apă, se amestecă până se încinge şi se stinge cu supa fierbinte în care a fiert carnea ( 1 l supă la 300 g orez). Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă 10-20 minute pe un disc de tablă pus pe ochiul aragazului. Pilaful se pune intr-un polonic înmuiat în supă, se presează şi se răstoarnă pe farfuria de servit, aşezându-se alături bucăţi de pui fiert. Toate se stropesc cu grăsime care se adună de la fiertul cărnii sau cu unt topit.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise