Pilaf turcesc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare de orez
  • 4 pahare jumate de zeama de pui
  • 3 linguri de unt

Mod de preparare

Orezul se pune in apa fiarta ţi se pune 1 lingurita de sare, se asteapta 15 minunte dupa aia se spala cel putin in 6 ape. Se topeste untul peste care se adauga orezul, se amesteca cel putin 5 min. Orezul trebue sa fie despartit unul de altul, dupa aceia se adauga zeama de pui, se pune sare, se pune mai mult dupa gust dar va uitati ca zeama sa fie un pic sarata. Se acopera, se lasa la foc mic dupa ce nu mai este apa, se amesteca, se vede daca sa fiert orezul, dupa aia tot asa acoperit bine se inabusa cu un prosop, se acopera peste tot daca nu este prosop mare se inveleste cu ziar mult. Dupa 20 de min se desface, se vede ca pilaful este pregatit .Nu trebuie sa fie apa in orez, sa fie intreg si despartit unul de altul atunc pilaful este superb.

Se foloseste garnitura ca : l

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise