Pipote cu maioneza

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Este un aperitv rece. -1kg de pipote de pui/curcan. -1 morcov mare. -1 cartof potrivit. -1/4 radacina de telina. -4-5 catei de usturoi. - Citeva frunze de patrunjel verde. -Sare si piper dupa gust. Pentru maioneza: -1 galbenus de ou fiert tare. -1 galbenus de ou crud. -2-3 lingurite de mustar. -300ml ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare

Luam pipotele, le spalam bine si le curatam de evantuale pielite. Morcovul, cartoful si telina le curatam de coaja si le spalam bine. Intr-o oala cu apa punem pipotele si legumele la fiert cu putina sare si le lasam sa fiarba pina cind pipotele sunt fierte bine (circa 40 de minute), indepartind spuma ori de cite ori este nevoie. Cind sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca putin. Legumele le aruncam sau le folosim in alta parte. Dupa care taiem pipotele in cubulete cit mai mici sau le dam pe masina de tocat carne cu un ciur mai mare, le condimentam cu sare si piper, dupa gust adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam bine. Maioneza: Intr-un castron punem galbenusul fiert si racit, il maruntim bine cu o furculita dupa care adaugam galbenusul proaspat, un praf de sare si incepem sa amestecam cu o lingura de lemn sau cu un mixer (eu o fac cu mixer-ul ca e mai usor) si incepem sa adaugam putin cite putin uleiul. Cind este aproape gata adaugam mustarul, continuam sa amestecam si adaugam si restul de ulei. Cind maioneza este gata si credem ca ar fi destula, o golim peste pipote si amestecam bine pina cind devine o compozitie omogena. Luam usturoiul, il curatam de coji, il pisam bine cu putina sare mare si il punem peste compozitie, amestecam pina se omogenizeaza si mincarea este gata. Pofta buna! Se serveste rece ca aperitiv.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise