Piure cu sos de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept pui
  • 1 ceapa
  • cartofi
  • usturoi
  • bulion
  • marar
  • piper
  • chili
  • unt.
  • sare
  • ulei.

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun cartofii la fiert pentru piure cu putina sare si unt. Intre timp se prepara sosul din piept de pui in felul urmator:

Pieptul de pui se spala bine si se taie cubulete, ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei, peste ceapa se adauga pieptul cubulete, sarea, piperul, chili si se amesteca pana se rumenesc putin apoi se adauga apa cat sa acopere compozitia si se lasa la fiert.

Dupa ce pieptul a fiert se adauga bulionul si se mai lasa un clocot. Daca este prea subtire se poate adauga putina faina. Cand se opreste focul se adauga usturoiul pisat si mararul. Sosul trebuie sa fie picant.

Piureul se aseaza in farfurie se face loc in mijlocul farfuriei si se adauga sosul.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise