Piure de cartofi cu usturoi - este o garnitura

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 capatini usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 kg cartofi fainosi curatati si taiati in sferturi
  • 8 linguri unt 1 1/2 ceasca smintina gfiasa
  • sare,piper(de preferinta din cel alb)

Mod de preparare

Usturoiul se unge cu ulei, se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor 45 min dupa care se curata de coaja.

Se fierb cartofii in apa rece cu sare,se scurg de apa se se paseaza.

Se amesteca piureul obtinut cu unt si smintana amestecind bine.

Se adauga usturoiul pasat,amestecind. sarea si piperul.

Se serveste intr-un vas adinc ca garnitura la fripturi.

Se poate presara deasupra patrunjel tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise