Piure de cartofi cu usturoi - este o garnitura

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 capatini usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 kg cartofi fainosi curatati si taiati in sferturi
  • 8 linguri unt 1 1/2 ceasca smintina gfiasa
  • sare,piper(de preferinta din cel alb)

Mod de preparare

Usturoiul se unge cu ulei, se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor 45 min dupa care se curata de coaja.

Se fierb cartofii in apa rece cu sare,se scurg de apa se se paseaza.

Se amesteca piureul obtinut cu unt si smintana amestecind bine.

Se adauga usturoiul pasat,amestecind. sarea si piperul.

Se serveste intr-un vas adinc ca garnitura la fripturi.

Se poate presara deasupra patrunjel tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise