Piure de conopida cu spanac si sos de tomate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana mare de conopida, curatata si taiata in buchetele
  • 100 ml lapte
  • 25 gr unt
  • 1 lingurita mustar
  • sare si piper, dupa gust
  • 250 gr spanac fiert
  • Pentru sosul de tomate
  • 3 linguri ketchup
  • 250 ml bulion de rosii/pasta de tomate
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.

Pentru sos, se amesteca intr-o cratita 3 linguri ketchup cu 250 ml bulion de rosii/pasta de tomate si usturoiul zdrobit si otetul balsamic.Cratita se pune pe foc potrivit si se lasa amestecul sa dea intr-un clocot.Intre timp amidonul se amesteca cu 50 ml apa rece apoi se incorporeaza in sosul din cratita.Sosul se gateste amestecand continuu pana cand se va ingrosa.Se adauga 1 lingurita zahar si sare si piper, dupa gust.

Piureul de conopida se aseaza pe farfurie iar langa acesta se pune spanac peste care se toarna sos de rosii si se serveste.Acest preparat se poate servi si ca garnitura la carne.

http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise