Piure de urzici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un castron de 2l plin cu urzici
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 lingurite usturoi zdrobit
  • 1-2 linguri rase faina
  • sare.

Mod de preparare

Se spala bine si se curata urzicile. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga o ceapa intreaga curatata si urzicile. Se fierb 30-35 de minute, dupa care se arunca ceapa, iar urzicile se scurg bine de apa, insa apa in care au fiert nu se arunca. Se zdrobesc bine urzicile cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi se calesc 3-4 minute in ulei incins. Se adauga faina amestecata cu cateva linguri de apa in care au fiert urzicile si se mai lasa pe foc pana se fierbe si faina. Atentie! Adaugati faina doar cat sa nu mai fie aspre urzicile. Daca adaugati prea multa faina riscati sa transformati mancarea intr-o ciulama. Dupa ce se opreste focul se adauga, in functie de preferinte 2-3 lingurite usturoi zdrobit.

Se serveste imediat, alaturi de mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise