Piure din mazăre verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 porţii:
  • * 500 g mazăre proaspătă,
  • * 100 g unt,
  • * 1 pahar lapte,
  • * zahăr după gust,
  • * ½ l apă,
  • * ½ kg făină de purumb,
  • * sare,
  • * 300 g brânză de orice fel,
  • * 6 ouă,
  • * 100 g unt.

Mod de preparare

Mazărea se fierbe pe un foc iute în 3 litri de apă clocotită cu sare. Când este gata se strecoară. Cât mai este fierbinte se dă prin pasoar sau prin sită şi se amestecă bătând mereu şi adăugând unt şi lapte fierbinte. Se potriveşte de sare, zahăr şi se ţine acopertă pe plită într-un vas cu apă fierbinte. Se serveşte cu friganele sau cu crochete de griş.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise