Pizza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600gr faina,
  • 1 plic drojdie de bere uscata,
  • 250 ml apa calduta,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare.
  • Sos de rosii:
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare si piper,
  • 1 lingurita zahar,
  • 200 ml sos de rosii,
  • oregano.
  • Pentru toping:
  • 100 gr costita,
  • 2 buc carnati afumati,
  • 2 felii sunca Praga,
  • 4 felii pastrama de porc,
  • 50 gr masline taiate rondele,
  • 6 ciuperci proaspete taiate felii,
  • 150 gr Mozzarella.

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia (nu este nevoie sa fie dizolvata inainte), se face loc in mijloc, se adauga sarea si uleiul, se amesteca putin, apoi se toarna apa si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 1 ora.

Sosul de rosii:

Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc, se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde, apoi se adauga 200 ml suc de rosii, sare, 1 lingurita zahar, oregano si piper dupa gust.

Mezelurile se taie in functie de preferinta.

Din aluatul care a crescut se intinde o foaie groasa in functie de preferinta (tineti cont ca la cuptor mai creste) si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara (se poate coace pizza in orice fel de forme doriti), se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul, apoi se aseaza deasupra topingul dorit, se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru 20 de minute, se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa, se mai lasa 5 minute pana se topeste branza. Se servaeste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise