Pizza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 350g faina, 20g drojdie proaspata, 150ml iaurt sau lapte acru, 4 linguri ulei, sare, zahar.
  • Pentru umplutura: boabe de porumb, masline, mezeluri la alegere, cascaval, ciuperci, suc de rosii sau ketchup pentru uns foaia de aluat.

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 3-4 linguri faina si putina apa calda si se lasa sa creasca. Separat se amesteca faina ramasa cu iaurtul, sare dupa gust si uleiul. Se pune peste acestea si maiaua crescuta si se framanta bine. S-ar putea sa mai necesite putina apa sau faina in functie de cat e iaurtul de gros. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie intr-o tava cu hartie de copt, se unge foaia cu suc de rosii sau ketchup, se aseaza ciupercile, mezelurile taiate, masline, porumb si ce mai doreste fiecare, se rade cascaval si se da la cuptor 20-25 minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise