Pizza crocanta traditionala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 7 g drojdie uscata,
  • 2 lingurite zahar,
  • 3/4 ceasca apa calda,
  • 2 cesti si jumatate cu faina,
  • putina sare.
  • Pentru umplutura: 3/4 ceasca bulion (din sticla),
  • 125 g salam taiat felii subtiri,
  • 2 linguri busuioc proaspat (tocat),
  • 125 g ciuperci marunte taiate felii,
  • o ceapa taiata mai intai in doua si pe urma julienne,
  • 1/2 ardei gras verde taiat fasii,
  • 12 masline negre fara samburi, taiate in doua,
  • 6 fileuri de sardele,
  • 1 ceasca Mozarella taiata bucatele,
  • 1/4 ceasca parmezan sau cascaval ras.

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron drojdia cu zaharul, se adauga apa, si pe urma faina, impreuna cu sarea, amestecandu-le bine.

Se framanta aluatul circa 10 minute, pe planseta infainata, si se intinde in forma de cerc, care sa incapa intr-o forma de pizza cu diametrul de 30 cm.

Se-ncinge cuptorul la 190gr., se unge pizza cu sosul de rosii si se presara peste ea salamul, busuiocul, ciupercile, ceapa, ardeiul si maslinele. Deasupra se pun sardelele, se presara la randul lor cu mozarella si parmezan si se da 30 de minute la cuptorul incins

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise