Pizza cu bacon si sunca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 cani apa calda
  • un cub drojdie 50 gr
  • 2 lingurite zahar
  • 4-5 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • Umplutura:
  • ciuperci proaspete
  • ardei rosu
  • bacon
  • sunca
  • cascaval
  • Sos:
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei de masile
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita sare
  • o lingura busuioc
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Dintr-un kg de faina va iese o coca cam pentru 3 tavi de pizza. Daca va place aluatul mai subtire, atunci vor iesi 4 tavi.

Punem faina in castron. Facem o gaura in mijloc si punem apa calda in care am dizolvat drojdia cu zaharul. Adaugam uleiul, sarea si amestecam cu lingura, apoi cu mana framantam bine. Lasam sa creasca la loc cald.

Sosul il preparam amestecand toate ingredientele mentionate mai sus.

Vom intinde aluatul pe masa de lucru, tapetata cu faina. Il punem in tava unsa cu ulei, iar deasupra punem sos, cascaval, sunca, bacon, ciuperci, ardei gras si orice altceva mai doriti.

Dam la cuptor, la foc mare, pentru cateva minute, pana cascavalul este topit si aluatul crocant.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise