pizza cu legume

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1/2 kg faina;un cub drojdie;100 ml.ulei de masline;250 g cascaval de post 150 .ml suc de rosii;2 ardei grasi;un ardei iute
  • 250 gr masline;o ceapa.2-3 catei usturoi
  • sare.

Mod de preparare

fa o maie din drojdie 4-5 linguri cu apa calduta si vreo 2 cu faina.lasa acest amestec 15 minute.pune restul de faina intr-un castron mai mare fa o gaura la mijloc si toarna maiaua crescuta ;uleiul si un praf de sare.framinta bine pina se incorporeza toata faina adaugand treptat o cana cu apa calduta si aluatul devine moale.lasa-l sa cresca 20 minute.cand este gata imparte aluatul in doua.intinde jumatatesa fie gros de un deget si pune-l intr-o tava rotunde unsa cu putin ulei.inteapa din loc in loc apoi toarna deasupra jum din sosul de rosii si baga tava in cuptor incins.dupa 10 minute adauga cascaval ras ardei taiatii ceapa ,usturoil si maslinele si se mai lasa pina se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise