Pizza cu patru feluri de cascaval

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 pizze:
  • 375 g faina alba,20 g drojdie
  • 200-250 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • pt umplutura:
  • 400 g rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 4 frunze de salvie
  • 150 g mozzarela, cate 100 g cascaval Pecorino,Gorgonzola si parmezan
  • sare, piper, 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1- se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, iar in aceasta se presara drojdie.Se adauga un pic de apa si se face un gogoloi mic.Se acopera cu un prosopde bucatarie si se lasa la crescut 15 minute.

2- se adauga restul de apa si uleiul, se sareaza si se inglobeaza treptat in aluat.Se lasa la crescut inca 30 min.

3- intre timp se cresteaza rosiile in cruce, se oparesc, apoi se decojesc.Se taie in doua,li se scoate cotorul si semintele, iar apoi pulpa se taie felii.

4-se curata usturoiul si se taie in feliute subtiri.Se taie frunzele de salvie in doua, pe lungime.Cascavalul Pecorino.Gorgonzola si mozzarella se taie in cubulete mici,iar parmezanul se da pe o razatoare fina.

5- se imparte aluatul in 4 si se formeaza gogoloaie.Acestea se intind pe un tocator presarat cu faina, pana se obtin foi rotunde cu grosimea de 1/2 cm.Se aseaza intr-o tava unsa.Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.

6- peste aluat se aseaza feliile de rosii si usturoiul.Se condimenteaza cu sare si piper si se toarma ulei deasupra.Se adauga cascavalul si frunzele de salvie si se coace timp de aprox. 20 minute pana devine maroniu-aurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise