pizza cu ton

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 250 g faina alba
  • 2 ling ulei de masline
  • 200 g ton in ulei-conserva
  • 1 ceapa rosie mare taiata felii
  • 125 g mozzarella felii
  • 200 g sos de rosii
  • 4 ardei verzi iuti
  • sare si piper

Mod de preparare

sfaramati drojdia si amestecati-o cu zaharul.adaugati 75 ml apa calduta.se amesteca pana se dizolva drojdia.se pune faina intr-un recipient si se face o gaura in mijloc pt a varsa drojdia si se amesteca bine.se acopera si se lasa la crescut la cald timp de 15 min.se adauga sare,ulei si alte 75 ml apa calduta.se lucreaza aluatul pana va fi fin si elastic.se presara putina faina deasupra si se acopera din nou lasandu-se 45 min la dospit

se incalzeste aragazul la 180 grade .se scurge bine tonul de ulei si se faramiteaza cu furculita.

se pregateste aluatul si se aseaza in 2 tavi rotunde de 30 cm ,se unge cu ulei.se aseaza sosul de rosii,apoi se adauga ceapa,tonul,ardeii,mozzarella,un pic de sare si pipiper.se coace pizza 20 de minute in partea joasa a cuptorului.pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise