Pizza margherita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 400g faina
  • 25g drojdie
  • 250-300ml apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • ornare:
  • 300g suc de rosii
  • 1\\2 lingurita sare
  • 1\\2 lingurita zahar
  • origano
  • 250g mozzarella
  • busuioc

Mod de preparare

* Pregatim aluatul amestecam apa cu drojdia,pana se omogenizeaza;

* Amestecam faina cu sarea,uleiul si apa cu drojdia;

* Framantam bine pana devine o coca buna de intins,dupa care se lasa la crescut cam 40-50 minute;

* Se intinde foaia in tava unsa cu ulei,se toarna sucul de rosii amestecat cu sare,zahar,origano si se introduce in cuptorul cald 220°C timp de 18 minute; Cu 2-3 minute inainte de-a scoate pizza din cuptor se pune mozzarella taiata cuburi si foile de busuioc obtional;

* -Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise