Pizza mea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 12 linguri cu varf faina
  • 400 ml iaurt (sau lapte batut facut in casa)
  • 1/2 de lingurita bicarbonat
  • 4 carnati cabanos
  • 100 g masline fara samburi
  • 1 conserva ciuperci
  • branza telemea
  • 4 – 5 rosii mici (mijlocii) pentru ornat
  • 1 lingura chimion (chimen)
  • 1 lingura oregano maruntit

Mod de preparare

Se desface cutia de ciuperci si se pune la scurs cu capul in jos (fara a se indeparta capacul).

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc mic, sa se incinga pana pregatesti totul intre timp.

Intr-un vas de mixer (bol-cratita potrivita) se sparg ouale intregi, faina, iaurtul si se apesteca toate cu mixerul pana se omogenizeaza (4 -5 minute), se adauga apoi bicarbonatul, oregano, chimenul si se mai amesteca 1 minut.

Se taie carnatii in bucati late cam de 1 cm (cat degetul mic).

Se unge o tava cu ulei inclusiv pe margini (optional se tapeteaza cu faina).

Se toarna coca din vas (trebuie sa aiba consistenta unei smantani ceva mai groase) in tava tapetata si se pun deasupra carnatii, maslinele, ciupercile, branza telemea rasa pe razatoarea mare cat sa acopere bine toata suprafata tavii (cam 1 cm grosime),in aceasta ordine, si pe deasupra se asaza felii subtiri de rosii pentru aspect.

Se baga la cuptor cu foc potrivit,cam 30-45 de minute (in functie de cum coace fiecare cuptor).

Pizza este gata cand deasupra are un aspect galben inchis spre maroniu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise