Placinta cu branza -aperitiv

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 litru lapte dulce
  • 6-700 gr.telemea de vaca sau de oaie
  • 7 oua
  • 1 lingurita cimbru
  • putin piper, dupa gust

Mod de preparare

Intr-un castron mai adanc,se bat ouale cu furculita,se pune branza taiata cubulete,se adauga cimbrul,piperul{cine doreste poate adauga si busuioc},iar la urma laptele.Intr-o tava cu margini mai inalte se pune hartie de copt,se unge cu ulei se intind 2 foi de placinta,apoi celelalte foi se pliseaza cate una pe rand pana se termina,aratand ca o armonica.

cu o lingura se pune din compozitie in asa fel incat cubuletele de branza sa fie imprastiate pe toata suprafata foilor si intre pliseurile foilor de placinta.Se da la cuptor si se coace la foc potrivit cam 40 de min.pana se rumeneste,fara sa se arda.Se taie in patrate si se serveste ca aperitiv.INCERCATI-O!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise