Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged.
  • 500 gr branza de vaci proaspata.
  • 50 gr margarina maestro.
  • 1 punguta cu stafide galbene.
  • 8 linguri cu zahar tos.
  • zahar pudra pentru ornat placinta.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.

Mod de preparare

Aluatul fraged pe care l-am cumparat de la supermarket este foarte bun,pentru placinta cu branza de vaci proaspata, cu stafide.Deci decongelam,aluatul si separat,amestecam branza de vaci proaspata cu 8 sau 10 linguri de zahar,(fiecare isi pune zahar cat doreste),zeama de la o lamaie si razatura de la o lamaie si stafide aurii.Intindem pe foaia respectiva,o rulam si apoi o punem intr-o forma de teflon sau yena.Dupa ce am rulat-o,pe deasupra punem si cateva stafide si cubulete mici de margarina maestro,care se vor topi,iar placinta va avea un gust exceptional. Acest aluat se coace foarte repede si este de ajuns doar 40 sau 45 de minute sa stea in cuptor.Este o placinta spornica si foarte rapida.Eu las placinta in cuptor sa se raceasca si apoi o scot,ca sa o tai si sa o pudrez cu zahar pudra.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise