Placinta cu branza dulce si nuci

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -faina 700 grame
  • - 200 gr margarina
  • - 200 gr nuca
  • - 4 oua
  • -2 linguri ulei
  • -300 gr zahar
  • -1 zahar vanilat ,o esenta rom
  • -500 gr branza dulce
  • -1 lingura otet
  • -un pahar de apa
  • -un vf de sare

Mod de preparare

Amestecati o lingura de ulei cu lingura de otet, cu paharul de apa , un praf de sare si cu faina pana se obtine un aluat . Se intinde o foaie si se unge cu margarina moale ,se ruleaza si se pune la frigider circa 1 ora. Nuca se caramelizeaza cu 100g zahar. Branza se amesteca cu ouale, zaharul vanilat ,esenta ,si restul de zahar (200).

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 6 parti egale. Din fiecare se intinde o foaie cat mai subtire care se unge cu ulei, apoi compozitia de branza si deasupra se presara nuci caramelizate. Se ruleaza si se aseaza in tava unsa.Se unge deasupra cu ou batut cu iaurt si se baga la cuptor cca40 min la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise