Placinta cu cartofi

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • #Pentru aluat
  • .500 g faina
  • .circa 300 ml apa calduta
  • .25 g drojdie uscata
  • .1 lingurita sare
  • .1 lingurita zahar
  • #Pentru umplutura
  • .1 kg cartofi
  • .ulei
  • .5 fire ceapa verde
  • .5 fire usturoi verde
  • .1 legatura marar
  • .cimbru
  • .unt cat o nuca
  • .1 ou
  • .sare,piper

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.

Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu putina sare si putin ulei.Cand sunt gata fierti ii scurgem de apa.

Separat, intr-o cratita se inabuse in putin ulei ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga cartofii si se amesteca bine.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam o parte din marar si cimbrul si amestecam bine.

Aluatul se imparte in doua.Ungem un vas de yena cu putin unt.Intindem prima foaie de aluat astfel incat sa acopere si peretii vasului, punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.Batem un ou si ungem placinta cu el.Dam la cuptor pana se rumeneste.Lasam sa se raceasca , presaram marar tocat marunt si servim cu smantana.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise