Placinta cu cartofi

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • #Pentru aluat
  • .500 g faina
  • .circa 300 ml apa calduta
  • .25 g drojdie uscata
  • .1 lingurita sare
  • .1 lingurita zahar
  • #Pentru umplutura
  • .1 kg cartofi
  • .ulei
  • .5 fire ceapa verde
  • .5 fire usturoi verde
  • .1 legatura marar
  • .cimbru
  • .unt cat o nuca
  • .1 ou
  • .sare,piper

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.

Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu putina sare si putin ulei.Cand sunt gata fierti ii scurgem de apa.

Separat, intr-o cratita se inabuse in putin ulei ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga cartofii si se amesteca bine.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam o parte din marar si cimbrul si amestecam bine.

Aluatul se imparte in doua.Ungem un vas de yena cu putin unt.Intindem prima foaie de aluat astfel incat sa acopere si peretii vasului, punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.Batem un ou si ungem placinta cu el.Dam la cuptor pana se rumeneste.Lasam sa se raceasca , presaram marar tocat marunt si servim cu smantana.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise