Placinta cu fructe

Ingrediente

  • 2 oua mari sau 3 mijlocii
  • 250 gr zahar pana cand compozitia devine albicioasa si consistenta. Se adauga
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • 10-12 linguri de faina amestecate cu praf de copt (1 pliculet)

Mod de preparare

Ouale se mixeaza intregi cu zaharul pana cand compozitia devine albicioasa si consistenta. Se adauga laptele, uleiul, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie, zahar vanilat, iar la urma faina amestecata cu praf de copt. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Fructele (capsuni, in cazul de fata) se spala si se taie jumatati sau sferturi, depinde ce fructe aveti, ori se scot samburii daca e cazul, si se rasfira peste aluat. Se da la cuptorul incalzit in prealabil timp de cca 30 de minute la foc potrivit (180 de grade). Se face testul cu scobitoarea si dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit in tava. Rece, se desprinde cu grija de pe hartia de copt, se pudreaza si se portioneaza. Am ornat si cu cate un mot de frisca si cu cate o felie de capsuna. Pofta buna!

Gasiti alte retete interesante pe blogul Retete vechi si noi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise