Placinta cu iaurt

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi:6 oua
  • 500 ml iaurt gras
  • 250g zahar
  • zahar vanilat
  • 100g smintina
  • 50ml ulei.

Mod de preparare

Bate cu telu iaurtul,5 oua,zaharul,zaharul vanilat.Ungem cu margarina o tava o tapetam cu faina.Intr-un castron amsetecam ulei si putina apa si ungem fiecare foaie.

Asezam in tava jumatate din foi peste care torni umplutura si apoi pui si celelalte foi ramase.Bati oul cu smintina si intinzi uniform peste foi.Dai la cuptor 45 de minute.Scoti placinta din cuptor si o servesti calda si optional o poti pudra cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise