Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 200g zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • esenta de rom
  • 500g mere
  • un plic de scortisoara
  • 3 lingura de ulei
  • o lingura margarina

Mod de preparare

Se iau doua linguri de faina, una de zahar si drojdia si se pun intr-un castron cu putina apa si se amesteca pina se omogenizeaza, dupa care se lasa sa creasca 10 min. Restul se faina se pune intr-un castron cu sarea, 1 plic de zahar vanilat, coaja de portocala si esenta de rom peste care se toarna maiaua crescuta si 1/2 cana de apa calduta, se amesteca bine si se lasa la crescut 30 minute. Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare, intr-un castron agaugam si scortisoara cu un plic de zahar vanilat, doua linguri de zahar si doua de ulei si amestecam bine. Aprindem cuptorul ca sa se incalzeasca pina pregatim coca. Se ia coca si se intinde in doua foi mai egale, dupa care se intinde pe fiecare foaie cate un strat de mere. Le rulam si le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Dupa care cu lingura de ulei ramasa ungem placinta si presaram putin zahar si scortisoara si bagam la cuptor. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise