Placinta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pachet 500 gr foi de placinta
  • 3-4 mere mari
  • 30 gr unt
  • 20 ml ulei
  • 50 gr zahar

Mod de preparare

Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare.

Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele si zaharul.Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.

Se imparte pachetul in doua (ca numar de foi), pentru 2 pacinte.

Fiecare foaie se unge cu ulei, iar din 3 in 3 foi se pune cate o lingura cu mere si se intinde.

Se ruleaza foile suprapuse, se pune placinta in tava si se unge cu ulei si se presara putin zahar.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise