Se pune margarina la temperatura camerei intr-un castron, se adauga faina si restul ingredientelor
Se pune margarina la temperatura camerei intr-un castron, se adauga faina si restul ingredientelor, se amesteca bine, iar la final aluatul daca se lipeste de palme, se mai adauga putina faina.
Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 1h.
Dupa acest timp, se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie, se pune in tava si putin pe margini, deasupra se presara 1/2din cantitatea de gris, apoi jumatati de prune cu taietura in sus asezate una langa alta, apoi se pudreaza cu amestecul de gris ramas, scortisoara si zahar.
Se intinde a doua foaie si se pune deasupra, se sigileaza marginile bine, se inteapa cu furculita suprafata, apoi la cuptor va sta 40 min la foc mic, iar dupa ce s-a rumenit, se scoate, se lasa deoparte sa se raceasca, apoi se pudreaza si se taie.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise