Placinta cu spanac si feta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200gr faina
  • 100gr unt
  • 50ml apa rece
  • 1 galbenus de ou
  • un praf sare
  • 400gr spanac congelat
  • 200gr branza feta
  • 1 ceapa
  • piper

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, apa, galbenusul de ou si praful de sare; se infasoara in folie alimentara si se da la rece jumatate de ora.

Se distuie ceapa, se adauga spanacul si se lasa pe foc pana cand spanacul e gata, Se ia de pe foc, se afdauga feta maruntita si se amesteca bine cu o lingura. Se mai adauga piper.

Aluatul se imparte in doua bucati: una mai mare, alta un pic mai mica. Se intind cu sucitorul in forma tavii in care coaceti. Cu bucata de aluat mai mare se acopera fundul si marginile tavii, se adauga umplutura de spanac, si se acopera cu bucata mai mica. Se preseaza bine marginile aluaturilor ca sa se imbine, se inteapa suprafata din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 200grade pana e bine rumenita deasupra (cca. 40 min)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise