Placinta cu spanac si feta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200gr faina
  • 100gr unt
  • 50ml apa rece
  • 1 galbenus de ou
  • un praf sare
  • 400gr spanac congelat
  • 200gr branza feta
  • 1 ceapa
  • piper

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, apa, galbenusul de ou si praful de sare; se infasoara in folie alimentara si se da la rece jumatate de ora.

Se distuie ceapa, se adauga spanacul si se lasa pe foc pana cand spanacul e gata, Se ia de pe foc, se afdauga feta maruntita si se amesteca bine cu o lingura. Se mai adauga piper.

Aluatul se imparte in doua bucati: una mai mare, alta un pic mai mica. Se intind cu sucitorul in forma tavii in care coaceti. Cu bucata de aluat mai mare se acopera fundul si marginile tavii, se adauga umplutura de spanac, si se acopera cu bucata mai mica. Se preseaza bine marginile aluaturilor ca sa se imbine, se inteapa suprafata din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 200grade pana e bine rumenita deasupra (cca. 40 min)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise