Placinta cu varza acra

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Apa
  • Varza acra calita

Mod de preparare

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in gramajoare pe care le umplem cu cate una lingura varza calita. Cu ajutorul sucitorului, le intindem si le dam forma de placinta.

Intr-o cratita, punem putin ulei si prajim pe rand,placintele pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop de hartie.

Sunt gustoase atat calde cat si reci.

Im perioada de post, le servim simple sau cu pasta de tomate deasupra.

Cand nu suntem in post, le servim cu smantana si marar tocat deasupra..

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise